Γιάννης Γόγολος: Μάταιος και χαμένος κόπος η χρήση παλαιών μεθόδων για την ψήφο της παρούσας Δημοτικής Αρχής

Η παρούσα Δημοτική Αρχή, βλέποντας την επερχόμενη ήττα της στις εκλογές του Μαΐου, επέλεξε  και αυτή τη φορά τον λάθος δρόμο. 
Με λίγα λόγια,  προσπαθεί να πείσει τους εναπομείναντες πλέον «φίλους» της, ότι στο υπόλοιπο διάστημα των τριών (3) μηνών μέχρι τις εκλογές, θα δρομολογήσει ή  θα κάνει τα έργα,  που δεν έκανε τεσσερισήμισι χρόνια. 
Είναι κι αυτή μια παλαιά μέθοδος προσέλκυσης ψηφοφόρων. Είναι το μόνο πράγμα που μένει συνεπής η "Ομάδα Διοίκησης" του Δήμου. Η χρήση παλαιών μεθόδων για την ψήφο. Μάταιος και χαμένος κόπος, γιατί η κοινωνία τους έχει ήδη προσπεράσει και θα την βρούμε μπροστά στις εκλογές του Μαΐου. 

Έτσι με περίσσιο  κομπασμό ανακοινώνει την υποβολή δέκα προτάσεων για τη χρηματοδότηση μελετών ωρίμανσης έργων για την επόμενη περίοδο του ΕΣΠΑ 2021-2027 . Επισημαίνουμε τέσσερα σημεία.
Σημείο πρώτο :
Όλοι γνωρίζουμε τη διαδικασία ένταξης της χρηματοδότησης  μελετών ωρίμανσης έργων. Όπως επίσης γνωρίζουμε και το ύψος του ποσού που διαθέτει το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για το σκοπό αυτό, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες όλων των φορέων του στενού και ευρύτερου τομέα (Υπουργεία, Γ.Γ., Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και Υπηρεσίες, Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ.). 
Είναι ευνόητο πως το συνολικό ποσό  για τις  προτάσεις  που γίνονται από τους παραπάνω φορείς, είναι πολλαπλάσιο του προϋπολογισμού που διαθέτει το Υπουργείο, συνεπώς ένα μεγάλο πλήθος των υποβληθέντων προτάσεων δεν θα χρηματοδοτηθούν. 
    Σημείο δεύτερο :
Σε ένα Δήμο με προοπτική και όραμα αυτή η παράμετρος της μη ένταξης μελετών,  ξεπερνιέται από τον προγραμματισμό που έχει για τις εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης για το σκοπό αυτό.
Στο σημείο αυτό, δεν χωράνε ψέματα ούτε υποσχέσεις,  γιατί η πρόβλεψη για το 2019 στον προϋπολογισμό του Δήμου είναι εγγεγραμμένο το ποσό των 24.000€.
Σημείο τρίτο :
Οι προτάσσεις που υποβλήθηκαν για έγκριση χρημοτοδότησης των μελετών, υπογραμμίζουμε των μελετών στο Δελτίο Τύπου, δεν υπάρχει πλήρης περιγραφή 
αυτών  που προτείνονται,  για να καταλάβουν οι πολίτες τί ακριβώς θα γίνει και  την  προτεραιότητα που εκφράζει κάθε μία.  Επιπλέον αναζητούμε την  ανάλυση  αναγκαιότητας καθώς και την αναλογική κατανομή των μελετών για να διαπιστώσουμε αν οι προτάσεις είναι ώριμες στην κοινωνία  ή αποτελούν ένα ακόμη σχέδιο επί χάρτου.
Σημείο τέταρτο :
Πρέπει να επισημανθεί,  ότι η επιλογή ανάθεσης των μελετών στερεί τη δυνατότητα εκπόνησης μέρους των μελετών αυτών,  από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου ( με ιδιαίτερη εμπειρία στην αποκατάσταση ρεμάτων, δράση που αφορά την πλειοψηφία των μελετών). 

  Κάθε μέρα πλέον γίνεται φανερό, πως η παρούσα Δημοτική Αρχή η οποία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα βασικά προβλήματα της καθημερινότητας και είναι ανεπαρκής σε κάθε προγραμματισμό που θα βάλει το Δήμο Ηγουμενίτσας σε άλλη τροχιά. 
Αφήνοντας πίσω ότι του έχει στερηθεί  στην προοπτική και την ανάπτυξη και επιβάλλεται να κατακτήσει στο άμεσο μέλλον με την αλλαγή της Διοίκησης του Δήμου.
 Επιλέγει με το χθεσινό δελτίο τύπου, τη δημιουργία μιας ψευδούς ευαισθητοποίησης και ενδιαφέροντος της ύστατης στιγμής για <<τα ρέματα και την εξοικονόμηση ενέργειας στα σχολικά κτίρια.>> Έργα και όχι εγκρίσεις χρηματοδότητησης μελετών, που απο καιρό έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί με ίδιους πόρους ή την υπαγωγή σε αλλά χρηματοδοτικά προγράμματα που χάθηκαν.

Δεν πείθουν κανέναν με αυτά. Η στρουθοκάμηλος που εκτρέφανε πέντε χρόνια τώρα, δεν μπορεί να κρύψει ούτε το κεφάλι της πλέον. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ροή Τελευταίων Ειδήσεων

Τελευταία Tweets

Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί στο λιμάνι Ηγουμενίτσας με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα - https://t.co/SqQUSFJOh6 https://t.co/lztnBWbEbH
Περιφέρεια Ηπείρου Ενημέρωση προς του κτηνοτρόφους: Διαχείριση στερεών κτηνοτροφικών αποβλήτων -… https://t.co/tGtFlBelvY
Σύλληψη 40χρονης αλλοδαπής στην Ηγουμενίτσα για πλαστογραφία - https://t.co/SqQUSFJOh6 https://t.co/70KRtq5A5m
Follow e-igoumenitsa news on Twitter

IMAGE GALLERY

Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί στο λιμάνι Ηγουμενίτσας με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Περιφέρεια Ηπείρου Ενημέρωση προς του κτηνοτρόφους: Διαχείριση στερεών κτηνοτροφικών αποβλήτων

Σύλληψη 40χρονης αλλοδαπής στην Ηγουμενίτσα για πλαστογραφία

Δωρεά από το ΚΗΦΗ Φιλιατών στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Σύλληψη 28χρονου αλλοδαπού στο λιμάνι Ηγουμενίτσας

Σύλληψη 23χρονου αλλοδαπού στο λιμάνι Ηγουμενίτσας

Ο Τραμπ απειλεί την Ευρώπη, θα αφήσουμε ελεύθερους τους τζιχαντιστές

Η Τράπεζα της Ελλάδας έχει εισηγηθεί πλήρη άρση των capital controls

Δήμος Ηγουμενίτσας: Μέτρα για την πρόληψη των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα

© 2005-2019 e-igoumenitsa.gr. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.