Πρώτη τακτική χωρίς απρόοπτα για το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Με τον ορισμό Προέδρων Οργανισμών,  επιτροπών και συζήτηση επί της διαχείρισης των απορριμμάτων, με αφορμή φωτιά σε χωματερή  στα Σύβοτα
Στην πρώτη του τακτική συνεδρίαση χωρίς απρόοπτα και εκπλήξεις, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηγουμενίτσας, με τη νέα του σύνθεση, όπως αυτή προέκυψε από τις εκλογές του Νοεμβρίου και τη διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, με τη συνένωση των πρώην Δήμων, Ηγουμενίτσας, Παραποτάμου, Συβότων, Μαργαριτίου και της Κοινότητας Πέρδικας.
Η φύση των θεμάτων προς συζήτηση και ψήφιση, ήταν άλλωστε τέτοια, ώστε να μην προκύψουν...

σοβαρές αντιπαραθέσεις μεταξύ των παρατάξεων που συμμετέχουν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Ορίστηκαν οι Πρόεδροι Οργανισμών του Δήμου,  συγκροτήθηκαν επιτροπές, ενώ εκτός ημερησίας διατάξεως τέθηκε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, με αφορμή την επισήμανση του Δημοτικού Συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μήτση, ότι εδώ και κάποιες ημέρες, σιγοκαίει χωματερή που ουσιαστικά έχει κλείσει, στην περιοχή των Συβότων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει πλέον η συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο της ελάσσονος αντιπολίτευσης, μέσω του κ. Δώρη Δήμα, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, που κέρδισε έδρα στην εκλογική αναμέτρηση και ο οποίος ψήφισε λευκό στα περισσότερα εκ των θεμάτων για τη συγκρότηση Προεδρείων σε Οργανισμούς και όχι μόνο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, όπως άλλωστε ενημέρωσε ο Δήμαρχος κ. Κάτσινος, ότι στα επόμενα δημοτικά συμβούλια, θα τεθούν φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας, κάτι που ζήτησε και η μείζονα αντιπολίτευση, υπό τον κ. Γιόγιακα.

Το παρών στην πρώτη τακτική συνεδρίαση, έδωσε τόσο ο πρώην Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και νυν Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Πιτούλης, όσο και η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ιωάννου, οι οποίοι ευχήθηκαν να υπάρξει αγαστή συνεργασία μεταξύ Α' και Β' βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μεταξύ δηλαδή της Περιφερειακής Αρχής Ηπείρου και των Δήμων της Θεσπρωτίας.Ορισμός Προεδρείων


Ο Καλλικράτης, φέρνει μαζί του μια σειρά νέων επιτροπών για τους Δήμους, σε μια προσπάθεια δημιουργίας λειτουργικότερων συνόλων και δη για τομείς που χρήζουν προσεκτικής αντιμετώπισης, όπως είναι το οικονομικό σκέλος των νέων ΟΤΑ.

Μεταξύ των νέων επιτροπών είναι η Οικονομική Επιτροπή, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (οι οποίες συστάθηκαν κατά την πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 2 του Γενάρη), η Εκτελεστική Επιτροπή, ο συνήγορος του πολίτη (θα αναλάβει τη διαβούλευση μεταξύ δημοτών και διοίκησης του Δήμου), το συμβούλιο των μεταναστών που θα αφορά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή κλπ.

Σχετικά με την τροποποίηση του Κανονισμού λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου, συστάθηκε επιτροπή, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, τον Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και τον Αντιδήμαρχο κ. Τζάνη από την πλευρά της Αντιπολίτευσης, όπως και τον κ. Πάκο, ο οποίος προτάθηκε από τη μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου.

Ύστερα από την παραίτηση των προηγούμενων Προέδρων, ορίστηκαν οι νέοι, για τον Οργανισμό Παιδικών και Βρεφονηπιακώνν του Δήμου, τον Αθλητικό Οργανισμό, το ΚΑΠΗ, και το Πνευματικό Κέντρο. Να επισημάνουμε ότι η θητεία τους θα είναι λίγων μόλις μηνών, αφού εντός εξαμήνου θα δημιουργηθεί ένας ενιαίος φορέας, με ένα φυσικά Πρόεδρο-Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας.

Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικών και Βρεφονηπιακών, όπως και του Αθλητικού Οργανισμού ορίστηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Γόγολος Ιωάννης, κατά πλειοψηφία, με τη μείζονα και την ελάσσονα αντιπολίτευση να ψηφίζουν λευκό. Παραμοίως κατά πλειοψηφία, Πρόεδρος του ΚΑΠΗ ορίστηκε ο κ. Κοτζαπαναγιώτογλου, ενώ στο Πνευματικό Κέντρο η κ. Δήμα Ισμήνη.

Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, ορίστηκε, ως αρμόδιος για ανάλογα θέματα Αντιδήμαρχος, ο κ. Ιωάννης Τζάννης, ενώ στην Πολιτική Προστασία, ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος, ο κ. Χρήστος Κάτσιος.Η διαχείριση των απορριμμάτων


Με αφορμή την επισήμανση του δημοτικού συμβούλου κ. Σωτήριου Μήτση, ότι από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, σιγοκαίει χωματερή που έχει κλείσει στα Σύβοτα, στη θέση «Βραχωνάς», τέθηκε και η διαχείριση των απορριμμάτων, ζήτημα που... καίει το Δήμο και το Νομό και γενικότερα την Περιφέρεια Ηπείρου, που προσπαθεί να δώσει την καλύτερη δυνατή λύση.

Ο κ. Μήτσης σημείωσε ότι η συγκεκριμένη φωτιά, που ουσιαστικά σιγοκαίει, έχει κάψει περί τα 300 τ.μ χορτολιβαδικής έκτασης, ενώ ο καπνός δημιουργεί προβλήματα αναπνοής.

Ο κ. Γιαννούλης Γεώργιος, νυν Αντιδήμαρχος, αλλά κυρίως με την αρμοδιότητα του πρώην Δημάρχου, Συβότων, τόνισε ότι στην εν λόγω χωματερή που έχει κλείσει, υπάρχει μια οργανωμένη,  κατ' αυτόν πάντα, επιχείρηση εμπρησμών, από πέρυσι το Πάσχα. Επίσης, είπε ότι στο σημείο έχει δημιουργηθεί ένας πρόχειρος και προσωρινός σταθμός μεταφόρτωσης των απορριμμάτων, που παραμένουν σε ειδικά κοντέινερ για κάποιες ημέρες, μέχρι να μεταφερθούν στον ΧΥΤΑ του Καρβουναρίου. Ως εκ τούτου, κάποιοι, σύμφωνα με τον κ. Γιαννούλη, δράττουν την ευκαιρία, προχωρώντας σε εμπρησμούς.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος καθαριότητας, κ. Κωνσταντίνος Δημητρίου, με τη σειρά του, σημείωσε ότι ήταν ενήμερος για τη φωτιά στη χωματερή των Συβότων, παραδέχθηκε τη σοβαρότητα του προβλήματος της διαχείρισης, και ενημέρωσε ότι σε συνεργασία μελετητές, αναζητάται μέρος για δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Τζάνης Ιωάννης, ως εν ενεργεία Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης για τα ΧΥΤΑ της Κορύτιανης, τόνισε την αναγκαιότητα να έρθει ως θέμα συζήτησης σε επόμενο Συμβούλιο η διαχείριση των Απορριμμάτων, αφού τα πρόστιμα όπως είπε για τις παράνομες χωματερές θα είναι τσουχτερά, ενώ και ο ΧΥΤΑ της Κορύτιανης, σύμφωνα με τον κ. Τζάνη, σε 3-4 μήνες θα κλείσει λόγω κορεσμού. Και τα απορρίμματα στο σύνολό τους, θα πρέπει να μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου.Σύντομα τα μεγάλα θέματα


Ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Κάτσινος, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να φέρει σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, προς συζήτηση τα φλέγοντα ζητήματα του αγωγού φυσικού αερίου, της διαχείρισης απορριμμάτων, των παράνομων μεταναστών και του Γενικού Πελεοδομικού της Ηγουμενίτσας.

Προανήγγειλε ακόμη ότι ίσως σύντομα υπάρξουν εξελίξεις, τόσο για τον αγωγό φυσικού αερίου και τους μετανάστες, χωρίς να διευκρινίσει ωστόσο τι μπορεί αυτές να αφορούν.

 

neoiagones

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ροή Τελευταίων Ειδήσεων

Τελευταία Tweets

Ηγουμενίτσα: 30λεπτη διακοπή ρεύματος από κλαδιά δέντρων που ακουμπούσαν σε καλώδια της ΔΕΗ- VIDEO -… https://t.co/zbAugdEMSX
Σύλληψη 37χρονου αλλοδαπού στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας για καταδικαστικές αποφάσεις - https://t.co/SqQUSFJOh6 https://t.co/zvhWtfZLwf
Εξιχνίαση υπόθεσης τηλεφωνικής απάτης σε βάρος 40χρονης αλλοδαπής στην Ηγουμενίτσα - https://t.co/SqQUSFJOh6 https://t.co/uGtXZxHBse
Follow e-igoumenitsa news on Twitter

IMAGE GALLERY

Ηγουμενίτσα: 30λεπτη διακοπή ρεύματος από κλαδιά δέντρων που ακουμπούσαν σε καλώδια της ΔΕΗ- VIDEO

Σύλληψη 37χρονου αλλοδαπού στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας για καταδικαστικές αποφάσεις

Εξιχνίαση υπόθεσης τηλεφωνικής απάτης σε βάρος 40χρονης αλλοδαπής στην Ηγουμενίτσα

Συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιησιμων ποικιλιών αμπέλου 2019-2020

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ AΓΙΟΥ KOΣΜΑ ΡΑΓΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Συνελήφθη 46χρονος στο Ράγιο Θεσπρωτίας, κατηγορούμενος για μεταφορά ενός μη νόμιμου αλλοδαπού

Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί στο λιμάνι Ηγουμενίτσας με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Περιφέρεια Ηπείρου Ενημέρωση προς του κτηνοτρόφους: Διαχείριση στερεών κτηνοτροφικών αποβλήτων

Σύλληψη 40χρονης αλλοδαπής στην Ηγουμενίτσα για πλαστογραφία

© 2005-2019 e-igoumenitsa.gr. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.