14.9 C
Igoumenitsa
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024, 04:05
ΑρχικήΤοπικά ΝέαΗγουμενίτσαΑνακοίνωση υποψηφιότητας Αντώνη Μπέζα για το Δήμο Ηγουμενίτσας

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Αντώνη Μπέζα για το Δήμο Ηγουμενίτσας

Ο Αντώνης Μπέζας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στα τοπικά ΜΜΕ, παρουσία συνεργατών του, αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να θέσει υποψηφιότητα στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές, ανέπτυξε τη φιλοσοφία και τις αρχές του συνδυασμού, παρουσίασε το λογότυπο και τη σημασία του, καθώς και την ιστοσελίδα του συνδυασμού, μέσω της οποίας θα γίνεται και διάλογος με τους πολίτες.

Ακολουθεί η παρουσίαση

29 χρόνια  από τότε που εκλέχθηκα Δημοτικός Σύμβουλος  Ηγουμενίτσας, αποφάσισα να ξαναγυρίσω στην Αυτοδιοίκηση. Σ’ αυτή την ωραία περιπέτεια, μπαίνω από  εσωτερική  ανάγκη και από βαθιά αίσθηση καθήκοντος.

Πρώτα ως Δημοτικός και Νομαρχιακός Σύμβουλος, μετά ως  Βουλευτής και  Υπουργός, αγωνίστηκα και προσέφερα ότι μπορούσα στην Πατρίδα μας, την Ελλάδα και στον τόπο μας, την Ηγουμενίτσα και τη Θεσπρωτία.

Το όραμά μου, οι γνώσεις και η εμπειρία μου, οι γνωριμίες και οι ικανότητές μου, η ορμή μου, εξακολουθούν να υπάρχουν. Υπάρχει όμως και το βάρος ενός χρέους να εκπληρώσω. Το βάρος ενός έργου που δεν ολοκληρώθηκε. Από την Αυτοδιοίκηση  μπορώ να τελειώσω αυτό το έργο. Μπορώ να προσφέρω περισσότερα  στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα εγώ και τα παιδιά μου. Στον τόπο των γονιών, των παππούδων και των προ-παππούδων μου. Πέντε γενιές στην Ηγουμενίτσα!

Αλλά είναι κι  ένας επιπλέον λόγος. Μέσα από την  Αυτοδιοίκηση ασκεί κανείς  πολιτική για την αληθινή ζωή. Μοιράζεται το γέλιο και την ελπίδα,  τις δυσκολίες  και τις αντιξοότητες. Η Αυτοδιοίκηση σε μαθαίνει να  πατάς στη γη. Να  μην πετάς στα σύννεφα. Να βάζεις το «εγώ» στην υπηρεσία του  «εμείς». Στην Αυτοδιοίκηση μετράει μόνο το ρεαλιστικό και  μετρήσιμο αποτέλεσμα. Δεν χωράνε μεγάλα λόγια και υποσχέσεις του αέρα.

Βίντεο Παρουσίασης

Αποφάσισα μετά από πολλή σκέψη, να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας.  Δεν ήταν κάτι  απλό. Ούτε εύκολη απόφαση για μένα.  Γιατί γνωρίζω τις δυνατότητες που έχει ο Δήμος Ηγουμενίτσας  αλλά και  τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Προβλήματα  μεγάλα,  πολλά,  και δυσεπίλυτα. Ο Δήμος μας σήμερα  δεν είναι απλά σε κρίση, είναι σε παρακμή. Οι νέοι άνθρωποι φεύγουν από εδώ. Εγώ όμως αποφάσισα να γυρίσω στην Αυτοδιοίκηση για να τους ξαναφέρω πίσω, εδώ  στην Ηγουμενίτσα.  Γιατί αισθάνομαι  ότι μπορώ να βοηθήσω, όσο κανείς άλλος.

Τώρα που ξεκινάμε αυτή την πορεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, πρέπει να μοιραστούμε ορισμένα πράγματα και να  κάνουμε μεταξύ μας μια συμφωνία εμπιστοσύνης.

Αρχή πρώτη: Ο Δήμαρχος πρέπει να είναι παντού και για τα πάντα.  Εδώ θα ισχύει το γνωστό: «τα παράπονα σας στον Δήμαρχο».   

Αρχή δεύτερη: Η Αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση να ξεπερνάει γραμμές και να γκρεμίζει τείχη. Τα σκουπίδια δεν έχουν ιδεολογία και οι λακκούβες δεν έχουν χρώμα. Ο αντίπαλος, δεν είναι  ο εχθρός μας.

Αρχή τρίτη:  Πρέπει να αναμετρηθούμε, όχι με το παρελθόν αλλά με το μέλλον. Όχι με τους πολιτικούς μας αντιπάλους αλλά με τους ίδιους μας τους εαυτούς.

Αρχή τέταρτη: Ο Δήμος μας, η Ηγουμενίτσα, το Μαργαρίτι, ο Παραπόταμος, η Πέρδικα και τα Σύβοτα, είναι οι άνθρωποί του. Και οι άνθρωποι θέλουν σεβασμό.

Αρχή πέμπτη: Την ιστορία την γράφουν οι παρέες. Θα χτίσουμε το αύριο, μόνο αν συμμετέχουμε στο σήμερα. Ο Δήμαρχος είναι μόνο ο διευθυντής ορχήστρας. Η αλλαγή έρχεται από κάτω προς τα πάνω.  Απ’ όλους μαζί! 

Τους επόμενους μήνες, φίλες και φίλοι,  θα  συνεχίσω να σας συναντώ στις γειτονιές. Όχι όμως μόνο κοινωνικά και φιλικά. Θα είμαι δίπλα σας με μολύβι και χαρτί για  να σημειώνω κάθε παράπονο, κάθε πρόβλημα.  Συγκροτούμε μια ισχυρή ομάδα δουλειάς. Με ανθρώπους άξιους και ικανούς, που να πονάνε την Ηγουμενίτσα. Να έχουν φρεσκάδα, μεράκι, γνώσεις και όρεξη. Καταλαβαίνω πόσο δυσκολεύεστε να πιστέψετε τους πολιτικούς που υπόσχονται, αλλά νιώθω ότι θέλετε να πιστέψετε.  Πιστέψτε σ’ εσάς.  Εσείς συγκροτείτε  αυτή την πόλη. Η Ηγουμενίτσα σας ανήκει και της ανήκετε.  Και θα λειτουργεί σε όλους τους τομείς:

Στις Υποδομές, τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό και την Ποιότητα Ζωής.

Στην Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια και την Κοινωνική Ευθύνη.

Στο Περιβάλλον, την Κυκλική Οικονομία  και την Πράσινη Μετάβαση.

Στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό.

Στη Διοικητική Ανασυγκρότηση και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό.

Θέλω τη βοήθειά σας, το χρόνο, τις συμβουλές και την ενέργειά σας. Θέλω την έμπνευση και την καθοδήγησή σας. Αλλά και την αυστηρότητα και την κριτική σας. Γιατί όλα αυτά, είναι η πυξίδα μας.

Θέλω την εμπιστοσύνη σας, για το καινούργιο που οικοδομούμε. Για το καινούργιο που θα είναι εντελώς διαφορετικό απ’ όσα ζήσαμε μέχρι τώρα. Με ανάπτυξη, με ευημερία, με ποιότητα ζωής, για όλους, χωρίς εξαιρέσεις!

Θέλω να προχωρήσουμε  μαζί  για την αλλαγή!

Μαζί για το μέλλον!

Μαζί για να γίνει η Ηγουμενίτσα  ένας μεγάλος Δήμος!Θέλω να προχωρήσουμε μαζί για την Ηγουμενίτσα μας

7,737ΥποστηρικτέςΚάντε Like
806ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
419ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλή άρθρα

spot_img