12.8 C
Igoumenitsa
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024, 12:03
ΑρχικήΕιδήσειςΟικονομίαΕΦΚΑ: Έως τις 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για ρύθμιση κορωνοχρεών

ΕΦΚΑ: Έως τις 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για ρύθμιση κορωνοχρεών

Παράταση έως τις 28 Φεβρουαρίου δόθηκε από το υπουργείο Εργασίας στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση των 72 δόσεων για οφειλές προς τον ΕΦΚΑ, που δημιουργήθηκαν από τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών κατά την περίοδο της πανδημίας. Υπενθυμίζεται ότι στη ρύθμιση αυτή μπορούν να ενταχθούν όλες οι οφειλές που προέκυψαν από τον Φεβρουάριο του 2020 μέχρι και τον Ιούνιο του 2021, εξαιτίας της λήψης των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μετά δε και την ενοποίηση των ΚΑΔ, οι οφειλέτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να ρυθμίζουν συνολικά τα χρέη τους τόσο απέναντι στη φορολογική διοίκηση όσο και απέναντι στον ασφαλιστικό τους φορέα. Η ρύθμιση προβλέπει την τμηματική καταβολή της οφειλής σε έως και 72 μηνιαίες δόσεις. Στην περίπτωση που ο οφειλέτης επιλέξει την αποπληρωμή του χρέους του σε έως 36 μηνιαίες δόσεις, τότε θα τύχει εξόφλησης άτοκα.

Για επιλογή περισσότερων δόσεων και έως 72, υπάρχει έντοκη εξόφληση, με 2,5% επιτόκιο ανά έτος. Η ελάχιστη δόση θα είναι 50 ευρώ τον μήνα.

Πηγήkahtimerini
7,737ΥποστηρικτέςΚάντε Like
806ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
419ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλή άρθρα

spot_img