13.8 C
Igoumenitsa
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024, 14:34
ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΕρώτηση Βελλόπουλου στη Βουλή για ανακήρυξη της Πέστανης σε παραδοσιακό οικισμό

Ερώτηση Βελλόπουλου στη Βουλή για ανακήρυξη της Πέστανης σε παραδοσιακό οικισμό

Ερώτηση κατατεθηκε στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση με Αριθμό σχετικά με το θέμα « Ανακήρυξη οικισμού της Θεσπρωτίας σε παραδοσιακό οικισμό ».

ΘΕΜΑ:           «Ανακήρυξη οικισμού της Θεσπρωτίας σε παραδοσιακό οικισμό»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από πολίτες της Θεσπρωτίας και σύμφωνα με ανάρτηση σε ιστοσελίδες του Διαδικτύου, τον Νοέμβριο του 1979, η Θεσπρωτία είχε συνταραχτεί από ισχυρότατο σεισμό. Συνέπεια αυτού και των μετασεισμών που επακολούθησαν ήταν το χωριό Πέστανη-Κρυόβρυση, το οποίο είναι χτισμένο στους πρόποδες βουνού σε επικλινές και βραχώδες σημείο, πλησίον της Ηγουμενίτσας, να ερημώσει και οι κάτοικοί του να διασκορπιστούν στα πέριξ χωριά. Τα χρόνια πέρασαν και το χωριό απέμενε εγκαταλελειμμένο, λόγω και της διαχρονικής εγκατάλειψής του από την Πολιτεία, έως πρόσφατα, που κάποιοι παλαιοί κάτοικοί του ξεκίνησαν, δειλά-δειλά, να επανεγκαθίστανται. Στόχος της κοινότητας Πέστανης-Κρυόβρυσης, που παραμένει ενεργή έως σήμερα, είναι να χαρακτηριστεί παραδοσιακός πια ο ανωτέρω οικισμός.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να προβείτε στις δέουσες ενέργειες, προκειμένου το ως άνω χωριό Πέστανη-Κρυόβρυση, της Δημοτικής Ενότητας Ηγουμενίτσας, δια νομοθετικής ρύθμισης να κηρυχθεί ως παραδοσιακός οικισμός;

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

7,737ΥποστηρικτέςΚάντε Like
806ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
419ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλή άρθρα

spot_img