15.7 C
Igoumenitsa
Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024, 19:39
ΑρχικήΔιεθνήΙταλία: Με μία δόση θα εμβολιάζονται όσοι έχουν ήδη προσβληθεί από τον...

Ιταλία: Με μία δόση θα εμβολιάζονται όσοι έχουν ήδη προσβληθεί από τον ιό

Η Ιταλία θα χορηγεί μία δόση εμβολίου κατά της COVID-19 σε αυτούς που έχουν ήδη προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσε αργά χθες, Τετάρτη, το βράδυ το υπουργείο Υγείας της χώρας.

“Μπορεί να εξεταστεί η μία δόση του εμβολίου για τους ανθρώπους που είχαν προηγουμένως μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, είτε παρουσίασαν συμπτώματα είτε όχι”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Η σύσταση αυτή αφορά τους ανθρώπους που είχαν διαγνωσθεί με τον νέο κορονοϊό πριν από τρεις με έξι μήνες.

Η Γαλλία και η Ισπανία ανακοίνωσαν παρόμοια πολιτική τον περασμένο μήνα,σε μια κίνηση που φαίνεται επίσης ότι αποσκοπεί στην εξοικονόμηση δόσεων εμβολίων κατά της COVID-19 και στην ενίσχυση των αποθεμάτων, την ώρα που οι χώρες της ΕΕ αγωνίζονται να διεξαγάγουν τις εκστρατείες εμβολιασμού του πληθυσμού τους λόγω περικοπών στον εφοδιασμό που επιβάλλονται από τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Η Ιταλία, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 60 εκατομμυρίων κατοίκων, είχε χορηγήσει 4,76 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 έως σήμερα το πρωί. Μεταξύ των εμβολιασθέντων βρίσκονται 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι που λαμβάνουν και τις δύο συνιστώμενες δόσεις.

Πηγήprotothema
7,737ΥποστηρικτέςΚάντε Like
806ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
419ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλή άρθρα

spot_img