17.9 C
Igoumenitsa
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024, 10:50
ΑρχικήLifestyleΣυνταγέςΚλασικά γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Κλασικά γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Τα γιουβαρλάκια (αγαπημένη σούπα μικρών και μεγάλων) είναι φαγητό της ελληνικής, της κυπριακής και της τουρκικής κουζίνας.

Υλικά

Για τα γιουβαρλάκια
500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο ή πολύ ψιλοκομμένο
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. ρύζι γλασέ
2 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Για τη σούπα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1½ λίτρο νερό ζεστό
2 αυγά
2 μέτρια λεμόνια 1/2 φλ. ρύζι γλασέ

Οδηγίες εκτέλεσης

Σε μπολ, βάζουμε τον κιμά, το αυγό, το ρύζι, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τις αραδιάζουμε σε δίσκο.

Προσθέτουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε μέσα όλα τα γιουβαρλάκια, αλατίζουμε και σκεπάζουμε το φαγητό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά (προσθέτουμε στο ενδιάμεσο το λάδι). Προσθέτουμε το ρύζι μας ανάλογα με τον χρόνο βρασμού του. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο στο τέλος του βρασμού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1 και περιμένουμε να καταλαγιάσει ο βρασμός.

Για το αυγολέμονο
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να αφρίσει το μείγμα και να είναι ρευστό. Προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό από το λεμόνι ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα με το σύρμα.

Αραιώνουμε το μείγμα μας με ζεστό ζωμό του φαγητού. Περιχύνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα μας ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε 15 δεύτερα τη σούπα μας.

Τα γιουβαρλάκια μας είναι έτοιμα!! Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε μια κλασσική ελληνική σούπα.

7,737ΥποστηρικτέςΚάντε Like
806ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
419ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλή άρθρα

spot_img