16.8 C
Igoumenitsa
Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2020
Αρχική Τοπικά Νέα Ηγουμενίτσα 25η Μαρτίου: Μήνυμα του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου

25η Μαρτίου: Μήνυμα του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου

Αγαπητοί συνδημότες μου,

Σε μια περίοδο που η χώρα μας βάλλεται τόσο από την απειλή της εθνικής της ασφάλειας, όσο και από μία τεράστια υγειονομική απειλή, η μνήμη της 25ης Μαρτίου 1821 μεταδίδει, περισσότερο από ποτέ, μήνυμα θάρρους, ενότητας και αντοχής σε δύσκολες δοκιμασίες.

Στη δύσκολη δοκιμασία, που όλοι μας βιώνουμε εξαιτίας της παγκόσμιας εξάπλωσης του κορωνοϊού, οφείλουμε να προτάξουμε την ευθύνη μας και να δράσουμε με σοβαρότητα, συλλογικά και ενωμένοι απέναντι στον κοινό μας αντίπαλο.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση και θα συνεχίζει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των πολιτών, με γνώμονα την επιστήμη και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Όμως κανένα μέτρο δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ατομική ευθύνη, γι’ αυτό παράλληλα με τις παρεμβάσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας, σας καλώ όλους να επιδείξετε την πρέπουσα ατομική υπευθυνότητα και πειθαρχία, ώστε τηρώντας αυστηρά τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, να διασφαλίσουμε την υγεία όλων και ειδικότερα των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων, που έχουν την ανάγκη μας.

Προστατεύουμε και προστατευόμαστε, για να αποφύγουμε τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας. Με οδηγό το θάρρος των προγόνων μας, δεν επιτρέπουμε στον φόβο και στην παραπληροφόρηση να μας νικήσουν. Σ’ αυτόν το δύσκολο αγώνα είμαστε όλοι μαζί.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους Γιατρούς και τους Νοσηλευτές, που μάχονται σκληρά στο μέτωπο της υγείας καθώς και την Πολιτική μας Προστασία, που στέκει πιστή στο καθήκον.

Παράλληλα ευχαριστώ τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για τη διασφάλιση της εθνικής μας ακεραιότητας.

Όμως δεν θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στις Δημοτικές μας Δομές, που συνεχίζουν να στηρίζουν τους ευάλωτους συμπολίτες μας και ειδικά τους εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας του Δήμου μας κι όλους εκείνους, που μέσα από σκληρή δουλειά αποτελούν ασπίδα προστασίας για τη δημόσια υγεία.

Έχοντας εμπιστοσύνη προς όλους εσάς, είμαι βέβαιος πως όλοι μαζί θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, ώστε να κερδίσουμε και αυτήν την μάχη. Μια μάχη δύσκολη, που η τελική της έκβαση εξαρτάται από όλους μας.

Εύχομαι αυτή η κρίση να γίνει ευκαιρία, ώστε όλοι να δείξουμε την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη και τον καλύτερό μας εαυτό.

Ιωάννης Λώλος

Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

Δημοφιλή άρθρα

Συνάντηση της Προέδρου του ΟΛΗΓ με τον τέως Διευθύνων Σύμβουλο του οργανισμού Νικόλαο Κώτσιο

Την Πρόεδρο του ΔΣ της ΟΛΗΓ ΑΕ επισκέφτηκε σήμερα 29 Μαΐου 2020 ο κ. Νικόλαος Κώτσιος, τέως Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού και...

Παράταση απαγόρευσης επιβατών έως 15 Ιουνίου στα δρομολόγια από και προς Ιταλία

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου η απαγόρευση επιβίβασης και η μετακίνησης επιβατών και ιδιωτικών οχημάτων στα πλοία των γραμμών της Αδριατικής (από/προς Ιταλία)...

Κατασχέθηκαν 20 κιλά κάναβης – Συνελήφθησαν δύο άτομα που εμπλέκονται

Συνελήφθησαν, σήμερα (01-06-2020) στο Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας  και στην Αμαλιάδα Ηλείας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας με τη συνδρομή...

Περιφέρεια Ηπείρου – Ενημέρωση για την εναέρια ρίψη εμβολίων κατά της λύσσας

Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνονται τα εξής: Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος της «εναέριας ρίψης...

Ενημερωτικό για την εξέλιξη του Κορωνοιού στην Θεσπρωτία 1η Ιουνίου

Τα 3 δείγματα που εστάλησαν στις 29/5 βρέθηκαν όλα αρνητικά.    Στις 30/5 και 31/5/ εστάλησαν 3 δείγματα τα...

Πρόεδρος Βένετο Ιταλίας – Η Ελλάδα μας κλείνει την πόρτα; Να Ξέρετε ότι δεν θα μας ξαναδεί ποτέ ξανά.

Τέστ για κορωνοϊο και καραντίνα για όσους φτάνουν από το Πιεμόντε, τη Λομβαρδία, το Βένετο και την Εμίλια-Ρομάνια.