28.2 C
Igoumenitsa
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020
Αρχική Τεχνολογία Πώς θα κάνετε οικονομία στις εκτυπώσεις με το κατάλληλο χαρτί

Πώς θα κάνετε οικονομία στις εκτυπώσεις με το κατάλληλο χαρτί

Χρησιμοποιείτε τον εκτυπωτή σας αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας για ψυχαγωγικούς ή επαγγελματικούς λόγους. Οι εκτυπωτές πλέον είναι απαραίτητοι σε κάθε σύγχρονο σπίτι ή επιχείρηση, καθώς εξοικονομούν πόρους και ενέργεια.

Δείτε παρακάτω πώς θα καταφέρετε να μειώσετε το κόστος κάθε εκτύπωσής σας -όχι όμως και την ποιότητα- δίνοντας βάση στο χαρτί που επιλέγετε για να χρησιμοποιήσετε.

Ζυγίστε… το χαρτί σας!

Το βάρος του χαρτιού εκτύπωσης αποτελεί ίσως τη βασικότερη αιτία αύξησης του κόστους εκτύπωσης. Επιλέξτε προσεκτικά το είδος του χαρτιού που χρειάζεστε, επιλέγοντας ελαφρύτερο για ανεπίσημες εκτυπώσεις και πιο βαρύ για επαγγελματικές.

Εκτυπώστε εις διπλούν!

Η αδιαφάνεια του χαρτιού εκτύπωσης μάς ενδιαφέρει όταν θα πρέπει να τυπώσουμε και στις δύο πλευρές ενός χαρτιού. Αν επιλέξετε ένα είδος χαρτιού με μεγάλη διαφάνεια, θα είναι αδύνατο να εκτυπώσετε επιπλέον υλικό στην άλλη πλευρά κάθε σελίδας.

Πείτε «ναι» στο λείο χαρτί

Η ομαλότητα του χαρτιού αποτελεί βασική παράμετρο στην οικονομία των εκτυπώσεων καθώς «ευθύνεται» για την καλή μεταφορά του μελανιού κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Το χαρτί που έχει λεία επιφάνεια δεν απορροφά μεγάλη ποσότητα μελανιού, επομένως εξοικονομείτε περισσότερο από τα αναλώσιμα της συσκευής σας.

Πώς θα πετύχετε καλύτερο αποτέλεσμα εκτύπωσης

Έχοντας ως στόχο να μειώσετε το κόστος των εκτυπώσεων στο σπίτι ή την επιχείρηση με την επιλογή πιο κατάλληλου χαρτιού για τις ανάγκες σας, ελλοχεύει ο κίνδυνος να μειωθεί δραματικά η ποιότητα της εκτύπωσης. Προκειμένου να αποφύγετε αυτό το ενδεχόμενο, θα πρέπει να τηρήσετε ορισμένα tips κατά την επιλογή του χαρτιού και στη συνέχεια, καθώς το έχετε στη διάθεσή σας. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε πάντα καινούριο, άθικτο χαρτί. Σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να σκίζετε ένα φύλλο χαρτιού πριν το χρησιμοποιήσετε, για να κάνετε οικονομία -υπάρχει η πιθανότητα να συμβεί εμπλοκή του χαρτιού μέσα στη συσκευή σας! Επιπλέον, προσπαθήστε να μην συνδυάζετε μεγέθη, τύπους ή βάρη χαρτιού στην ίδια εκτύπωση. Το σημείο αποθήκευσης του χαρτιού στον χώρο σας χρειάζεται να είναι κατάλληλο για να διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση. Οι ιδανικές συνθήκες αποθήκευσης για το χαρτί είναι σε περιβάλλον όπου η θερμοκρασία είναι 21°C και η σχετική υγρασία 40%.

Προτιμήστε να αποθηκεύετε το χαρτί σε κούτες, σε παλέτα ή σε ράφι, και όχι απευθείας πάνω στο δάπεδο. Καλύτερα είναι να το φυλάτε μέσα στο κουτί που το προμηθευτήκατε και να το βγάζετε από αυτό μόνο όταν είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε. Ο λόγος είναι ότι το κουτί της συσκευασίας του διατηρεί το χαρτί εκτύπωσης καθαρό και στεγνό, χωρίς να τσαλακώνεται.

Δημοφιλή άρθρα

Με νίκη ξεκίνησαν οι Παίδες του Πρωτέα στο μπάσκετ απέναντι στο IBC

Με το δεξί ξεκίνησαν οι παίδες της ΚΑ.Ε Πρωτέας Ηγουμενίτσας απέναντι στην ομάδα του IBC το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια της...

Με καθυστέρηση ο Αγιασμός στο 4ο δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας καθώς οι Ιερείς δεν φόραγαν μάσκα

14 Σεπτεμβρίου και έναρξη της σχολικής χρονιάς με Αγιασμούς σε όλα τα σχολεία στην Ελλάδα, με καθυστέρηση όμως στην Ηγουμενίτσα ο Αγιασμός...

Καχριμάνης – Ύπατη Αρμοστεία- ΜΚΟ να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα ασυνόδευτα ανήλικα στην Ηγουμενίτσα

Την Ύπατη Αρμοστεία και τις ΜΚΟ να  ασχοληθούν σοβαρά με τα ζητήματα που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες, τόσο με τα τέσσερα...

Δήμος Ηγουμενίτσας – Νέα υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ανταποκρινόμενος στις επιταγές του ψηφιακού μετασχηματισμού της αυτοδιοίκησης, καθώς και στις άμεσες ανάγκες κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω πανδημίας, εκκινεί μια...

Εφάπαξ αναδρομικά 1,4 δισ. σε συνταξιούχους τον Οκτώβριο

Τον Οκτώβριο θα πληρωθούν τελικά σε περίπου 1 εκατ. συνταξιούχους αναδρομικά 11 μηνών, που αφορούν τις περικοπές του 2012. Το συνολικό κόστος...

Θεσπρωτία: 13 αστυνομικοί και νοσηλευτές σε καραντίνα, τέσσερα ανήλικα στα… αζήτητα!

Δεκατρία συνολικά άτομα στην Ηγουμενίτσα τέθηκαν σε καραντίνα καθώς είχαν άμεση επαφή με τα δύο ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά που βρέθηκαν στην πόλη.