20.7 C
Igoumenitsa
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020
Αρχική Lifestyle Συνταγές Συνταγή μαγειρίτσας: Κλασική και αγαπημένη γεύση της Ανάστασης.

Συνταγή μαγειρίτσας: Κλασική και αγαπημένη γεύση της Ανάστασης.

Η μαγειρίτσα είναι παραδοσιακή σούπα που καταναλώνεται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά την Ανάσταση. Μετά τη νηστεία της Σαρακοστής, είναι το πρώτο πιάτο που περιέχει κρέας.

Μαγειρεύεται με λαχανικά, άνηθο, εντόσθια του αρνιού (συκωταριά) και ρύζι.

Υλικά συνταγής

  • 1 συκωταριά αρνίσια,
  • πνευμόνια και αντεράκια
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 1 μαρούλι χοντροκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
  • 1 φλ. του καφέ ρύζι γλασέ
  • Για το αυγολέμονο 3 αυγά χυμό λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα αντεράκια, τη συκωταριά και τα πνευμόνια. Τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 10΄. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Με ένα ψαλίδι κουζίνας ψιλοκόβουμε τα εντόσθια σε πολύ μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Προσθέτουμε τα κομμάτια της συκωταριάς και τα τσιγαρίζουμε. Ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 15΄. Ρίχνουμε το μαρούλι και τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε.

Μετά από 5΄ προσθέτουμε 1 κουταλιά από το ζεστό ζωμό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό και σιγοβράζουμε για 40΄.

Περίπου 20΄ πριν κατεβάσουμε τη σούπα από τη φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι.

Για το αυγολέμονο:

Χτυπάμε τα ασπράδια. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και ρίχνουμε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού. Παίρνουμε ζωμό από το φαγητό και αραιώνουμε το αυγολέμονο. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Βράζουμε για 2΄-3΄ και σερβίρουμε τη σούπα με φρέσκο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Πηγή | argiro.gr

Δημοφιλή άρθρα

Βασίλης Γιόγιακας: ισχύει και στη Θεσπρωτία η κατ’ εξαίρεση μετάκληση εργατών γης από τρίτες χώρες

Επιτρέπεται η μετάκληση εποχικών εργατών γης και στη Θεσπρωτία σύμφωνα με την κατ’ εξαίρεση διαδικασία της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η ισχύ...

Π.ΑΚ.Π.ΠΟ – ευχαριστήριο μήνυμα προς τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Πιτούλη Θωμά

Το Π.ΑΚ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Ηπείρου και ειδικά τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Κο Θωμά Πιτούλη, για την άμεση ανταπόκριση...

Με καθυστέρηση ο Αγιασμός στο 4ο δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας καθώς οι Ιερείς δεν φόραγαν μάσκα

14 Σεπτεμβρίου και έναρξη της σχολικής χρονιάς με Αγιασμούς σε όλα τα σχολεία στην Ελλάδα, με καθυστέρηση όμως στην Ηγουμενίτσα ο Αγιασμός...

Εξώδικο από τους επαγγελματίες φωτογράφους Θεσπρωτίας στη φωτογραφική πειρατεία

Τη φωτογραφική πειρατεία που βρίσκει πρόσφορο έδαφος να διαφημίζεται μέσω των κοινωνικών μέσω δικτύωσης και από εκεί να έλκει πελατεία επιδιώκει να...

Έναρξη αιτήσεων ένταξης στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ενημερώνει ότι ξεκινάει η έναρξη υποβολής αιτήσεων στο Κοινωνικό Φαρμακείο, για όσους ενδιαφέρονται να ενταχθούν είτε εκ νέου είτε...

310 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα

Τριακόσια δέκα νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 30 σχετίζονται με γνωστές συρροές και  12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων...