20.4 C
Igoumenitsa
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020
Αρχική Τοπικά Νέα Θεσπρωτία Δήμος Φιλιατών: Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου

Δήμος Φιλιατών: Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821,θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας  οι ακόλουθες εορταστικές εκδηλώσεις:

  • Γενικός σημαιοστολισμός, όλων των Δημόσιων και Δημοτικών Καταστημάτων, της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας, της Τράπεζας Πειραιώς, των ΕΛ.ΤΑ, καθώς και των οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από της 8ης πρωινής της 24ης  Μαρτίου έως και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου. Επίσης θα φωταγωγηθούν τα  ανωτέρω καταστήματα, οι οδοί και οι πλατείες τις βραδινές ώρες της 24ης και της 25ης Μαρτίου.

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

  1. Ομιλίες, στο Λύκειο και στα Δημοτικά Σχολεία Φιλιατών, από εκπαιδευτικούς περί σημασίας της Εθνικής Επετείου.
  2. Ώρα 11:00 π. μ : Προσκύνημα των μαθητών των σχολείων Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας στο Μνημείο των Πεσόντων, τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή σε μνήμη των Αθανάτων Νεκρών μας και ο Εθνικός Ύμνος.

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

  1. Ώρα 11:00 π. μ : Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Εκκλησίας, η δε Φιλαρμονική του Δήμου θα περιέλθει στους δρόμους της πόλης παιανίζοντας θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.
  2. Ώρα 8:00 π. μ : Έπαρση της σημαίας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Φιλιατών.
  3. Ώρα 10:00 π. μ : Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, με το πέρας της οποίας θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας, ο εκπαιδευτικός κ. Κοσιώρης Ευάγγελος.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Πεσόντων, κατάθεση στεφάνων υπό των Αρχών, Συλλόγων, Σωματείων και Οργανώσεων, ενός λεπτού σιγή, προσευχή για ανάπαυση νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Δημοτική Φιλαρμονική.

  1. Ώρα 11:00 π. μ : Παρέλαση προ των επισήμων στον καθορισμένο χώρο, στην οποία θα συμμετέχουν, όλα τα σχολεία της πόλης μας και Τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει δεξίωση υπό του Δήμου στη  Λ. Α. Φ. Φ.

  1. Ώρα 12:00 π. μ : Θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλιατών στην κεντρική πλατεία Φιλιατών ( Παντελή Κουφαλά )
  2. Ώρα 17:30 μ.. μ :υποστολή της σημαίας με συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Καλούνται να παραστούν οι Πολιτικές και Αστυνομικές Αρχές, Δημόσιοι Οργανισμοί. Σύλλογοι, Σωματεία Οργανώσεις καθώς και οι πολίτες του Δήμου Φιλιατών.

Οι εκκλησιαστικές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές παρακαλούνται να ρυθμίσουν σε αντίστοιχα και ανάλογα με την αρμοδιότητα που έχουν τα της εκκλησιαστικής τελετής, τάξεως – παρατάξεως.

Υπεύθυνος Τελετής ορίζετε ο Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Παύλος Μπέλλος.

Ο Δήμαρχος Φιλιατών Σπυρίδων Παππάς

Δημοφιλή άρθρα

Βασίλης Γιόγιακας: καλύπτονται άμεσα 10 θέσεις προσωπικού σε δομές Υγείας της Θεσπρωτίας

Δρομολογείται άμεσα η κάλυψη 10 θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού σε δομές υγείας της Θεσπρωτίας. Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν Ιατρό -...

Έκκληση Καχριμάνη για τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό

Τους πολίτες της Ηπείρου να τηρούν με σχολαστικότητα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό  κάλεσε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου...

Εργασίες διαγράμμισης διαβάσεων στην Ηγουμενίτσα

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, την Κυριακή 20-9-2020 από τις 6:30 έως τις 13:00, θα προβεί στο κλείσιμο των οδών 8ης Δεκεμβρίου και Κύπρου,...

Ο Τραμπ απαγορεύει το TikTok και WeChat

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει διάταγμα σήμερα που θα απαγορεύει σε πολίτες στις ΗΠΑ να «κατεβάζουν» την κινεζική εφαρμογή...

Μπάσκετ- Με νίκες το ΜΙΝΙ 2008 και Παιδικό του ΠΡΩΤΕΑ απέναντι στην Παραμυθιά

Με νίκες συνέχισαν τα αγωνιστικά τμήματα του Πρωτέα (ΜΙΝΙ 2008 και Παίδες) απέναντι στα αντίστοιχα τμήματα της ΚΑ.Ε. Παραμυθιά , εχθές 19/9/2020.

Δωρεά από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας για τη μεγάλη προσφορά του σε ψάρια  στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας.