26.6 C
Igoumenitsa
Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου, 2020
Αρχική Τοπικά Νέα Θεσπρωτία Συνάντηση του Μάριου Κάτση με τους εργαζόμενους του ΦΔ Στενών Εκβολών Καλαμά...

Συνάντηση του Μάριου Κάτση με τους εργαζόμενους του ΦΔ Στενών Εκβολών Καλαμά και Αχέροντα

Τον Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά επισκέφθηκε την Πέμπτη 04-01-2018 ο Βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης και συναντήθηκε  με τους εργαζόμενους.

Στη συνάντηση αυτή δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν εκτενώς όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών τα οποία περιλαμβάνονται προς επίλυση στο προς διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

Οι εργαζόμενοι του Φορέα Διαχείρισης είχαν τη δυνατότητα να διατυπώσουν τους προβληματισμούς τους σχετικά με την λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης και κυρίως του εργασιακού τους καθεστώτος που βρίσκεται υπό συνεχείς παρατάσεις συμβάσεων ενώ ζήτησαν ενδελεχή ενημέρωση για το επικείμενο νομοσχέδιο του Υπ.Εν.

 

Ο Μάριος Κάτσης αφού άκουσε τους εργαζόμενους, ανέφερε πως από την πρώτη στιγμή της θητείας του, έθεσε το σοβαρό αυτό ζήτημα σε κεντρικό επίπεδο. Ο βουλευτής αναφέρθηκε σύντομα στο ιστορικό του ζητήματος λέγοντας ότι « Το πρόβλημα στις βασικές του πτυχές είναι όμοιο με αυτό των 5ετών Πυροσβεστών και των συμβασιούχων των ΟΤΑ τα οποία επιλύσαμε με κοινωνική δικαιοσύνη.  Με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίες ως πάγια πρακτική, κρατούσαν σε ομηρεία τους εργαζόμενους 28 ΦΠΔΔ, ενώ με τον νόμο 4109/2013 είχε αποφασιστεί η κατάργηση και συγχώνευση φορέων, βασική μνημονιακή επιλογή. Αυτή η επιλογή είχε αμφισβητήσει την εργασία των στελεχών των φορέων και την ύπαρξη των φορέων. Και τα δύο τα αποκατάστησε και τα εξασφάλισε αυτή η κυβέρνηση, και προσωρινά για το 2016 και 20017 με το Πράσινο Ταμείο, και μακροπρόθεσμα με τον επικείμενο νόμο, στην διαμόρφωση του οποίου οι εργαζόμενοι είχαν ενεργό ρόλο. Για εμάς τόνισε οι ΦΠΔΔ είναι πυλώνας της περιβαλλοντικής θωράκισης και της αειφόρου τοπικής ανάπτυξης».

 

Στην συνέχεια αναλύθηκε η διαδικασία επίλυσης του ζητήματος. Με τη  την ψήφιση του Νομοσχεδίου το επόμενο διάστημα, εξασφαλίζεται λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης και η διατήρηση του υφιστάμενου προσωπικού εντός των δημοσιονομικών περιορισμών αλλά και της νομοθεσίας. Οι διαγωνισμοί για τις οκτάμηνες συμβάσεις θα προκηρυχθούν εντός του 2018 από κάθε ΦΔΠΠ ξεχωριστά και με αυτές θα διανυθεί το έτος 2018 (για το οποίο ισχύουν δημοσιονομικοί περιορισμοί), ώστε το 2019 οι ΦΔΠΠ να στελεχωθούν με προσωπικό ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μέσω διαγωνισμών σύμφωνα με τις διατάξεις του ΑΣΕΠ. Σημειώνεται ότι και στις δύο περιπτώσεις, θα καθοριστούν πρόσθετα κριτήρια μοριοδότησης που θα αφορούν την προϋπηρεσία και την εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο, την εντοπιότητα κ.λπ.

 

Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία, καθώς μόνο μέσα από την συνεργασία παράγονται ουσιαστικές λύσεις.

Δημοφιλή άρθρα

Αθλητής του πάρα πέντε προσγειώθηκε σε αυτοκίνητο στην Πάργα

Δείτε στο video που ακολουθεί την τρελή πορεία του αθλητή ο οποίος προσγειώθηκε επάνω σε σταθμευμένο ΙΧ αυτοκίνητο στην Πάργα.

Δειγματοληπτικά τεστ για κορωνοϊό σε υπαλλήλους της Περιφέρειας

Από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου συνεχίζεται η ιχνηλάτηση επαφών για εντοπισμό εργαζομένων στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας που να έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό.

Παρατάθηκε μέχρι 30 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων

Μέχρι την 3οη Σεπτεμβρίου 2020 (και ώρα 15:00) παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής προτάσεων στην πρόσκληση «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων  των τομέων αιχμής της Περιφέρειας Ηπείρου για την απασχόληση ανέργων...

Mε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.ΚE κ. Ζερβόπουλο συναντήθηκε η πρόεδρος του Ο.Λ.ΗΓ

Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας κ. Σπυρίδωνα Ζερβόπουλο συναντήθηκε την 4η Σεπτεμβρίου 2020, η Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας....

Διακοπές ρεύματος στον Δήμο Ηγουμενίτσας 04 Σεπτεμβρίου 2020 – Δείτε τις περιοχές

Δείτε τις προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στον Δήμο Ηγουμενίτσας από την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020. Από...

Τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στους υπαλλήλους της ΟΛΗΓ ΑΕ

Ο Οργανισμός Λιμένα Ηγουμενίτσας από την αρχή της πανδημίας συμμορφώθηκε με τις οδηγίες και τις υποδείξεις της 6ης ΥΠΕ και στάθηκε αρωγός...