20.4 C
Igoumenitsa
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020
Αρχική Τοπικά Νέα Θεσπρωτία Επίσκεψη Σπίρτζη – Παππά στη Θεσπρωτία, τι είπαν οι δύο Υπουργοί

Επίσκεψη Σπίρτζη – Παππά στη Θεσπρωτία, τι είπαν οι δύο Υπουργοί

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η επίσκεψη των δύο Υπουργών στη Θεσπρωτία. Τόσο ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, όσο και ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην περιοχή μας, να μιλήσουν με φορείς και με πολίτες ώστε να έχουν καλύτερη εικόνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός.

Είχαν επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσουν κυβερνητικές πρωτοβουλίες, που στόχο έχουν, να αναβαθμίσουν το ρόλο της Θεσπρωτίας στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας μέσω της αναπτυξιακής προοπτικής που δημιουργείται, και να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, αφού επισκέφθηκε τα έργα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας ανέφερε πως μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο θα ολοκληρωθεί μετά από 20 χρόνια η β’ φάση του λιμανιού, ενώ τόνισε ότι τα έργα της γ΄ φάσης τρέχουν με πολύ καλό ρυθμό και βρίσκονται μπροστά από το χρονοδιάγραμμα.

Ο Υπουργός επιπλέον, δεσμεύτηκε για την αδειοδότηση υδατοδρομίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το οποίο θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και προσέλκυσης του ποιοτικού τουρισμού, όπως επισήμανε.

Όσον αφορά τον περιφερειακό της Ηγουμενίτσας και τη συνέχεια του μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα, ανέφερε ότι η μελέτη του δρόμου πρέπει να ολοκληρωθεί και σε περίπτωση που δεν χρηματοδοτηθεί στο σύνολο της από το διασυνοριακό πρόγραμμα στο οποίο έχει ενταχθεί, αυτό θα γίνει από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει το υπουργείο.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, από την περιοχή της Γλυκής του Δήμου Σουλίου, την οποία επισκέφθηκε, ανακοίνωσε ότι θα σταλεί εντός της εβδομάδας επιστολή σε όλους τους Δήμους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κάλυψης από την DIGEA, ώστε να καθοριστούν οι περιοχές που δεν πιάνουν τα ελεύθερα κανάλια. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του χρόνου, οι κάτοικοι αυτών των περιοχών να προμηθευτούν δωρεάν δορυφορικά πιάτα, ώστε να μπορούν να απολαύσουν χωρίς εμπόδια το αγαθό της ελεύθερης τηλεόρασης.

Επίσης ανέφερε ότι σύντομα θα ενεργοποιηθεί το rural broadband, το οποίο είναι ένα έργο για την παροχή ίντερνετ σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές όπου δεν υπήρχε δίκτυο. Στη Θεσπρωτία το έργο αφορά 80 χωριά.

Αποτέλεσμα των παραπάνω θα είναι, απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, και των τριών Δήμων του Νομού, να έχουν εύκολη πρόσβαση στο ίντερνετ και στα ελεύθερα κανάλια της τηλεόρασης, βγαίνοντας οριστικά από την ιδιότυπη απομόνωση στην οποία βρίσκονται.

Ο Μάριος Κάτσης, ο οποίος συνόδευσε τους δύο Υπουργούς κατά την επίσκεψη τους, δήλωσε: Με τις επισκέψεις των Υπουργών, την ουσιαστική συζήτηση με τις τοπικές κοινωνίες που τις συνόδευσε, καθώς και με τη διαμόρφωση ενός ενιαίου στρατηγικού σχεδίου για τη Θεσπρωτία και την Ήπειρο, που στοχεύει στην ενίσχυση των παραγωγικών δυνάμεων, και την καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους, ο νομός μας βγαίνει οριστικά από την απομόνωση και διεκδικεί μια καλύτερη θέση στο αύριο. Ένα αύριο έξω από την κρίση, ένα αύριο που το χτίζουμε τώρα μέσα από το διάλογο με την κοινωνία και τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.         

Δημοφιλή άρθρα

Δωρεά από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας για τη μεγάλη προσφορά του σε ψάρια  στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας.

Αποκατάσταση φθορών στις παιδικές χαρές δικαιοδοσίας ΟΛΗΓ

Επισκευάστηκαν οι φθορές που είχαν παρουσιαστεί στις δύο παιδικές χαρές που βρίσκονται στην δικαιοδοσία του Λιμένα Ηγουμενίτσας .

Γιόγιακας για την παραχώρηση ακινήτου του Δ. Ηγουμενίτσας προς στέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για παραχώρηση ακινήτου...

Θεσπρωτία: 13 αστυνομικοί και νοσηλευτές σε καραντίνα, τέσσερα ανήλικα στα… αζήτητα!

Δεκατρία συνολικά άτομα στην Ηγουμενίτσα τέθηκαν σε καραντίνα καθώς είχαν άμεση επαφή με τα δύο ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά που βρέθηκαν στην πόλη.

Καχριμάνης – Ύπατη Αρμοστεία- ΜΚΟ να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα ασυνόδευτα ανήλικα στην Ηγουμενίτσα

Την Ύπατη Αρμοστεία και τις ΜΚΟ να  ασχοληθούν σοβαρά με τα ζητήματα που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες, τόσο με τα τέσσερα...

Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ: Παρατείνεται έως τις 28 Σεπτεμβρίου

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (υπ’ αρ. ΓΔΟΥ 222/2020) παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ έως τη Δευτέρα,...