14.2 C
Igoumenitsa
Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, 2024, 16:50
ΑρχικήLifestyleΣυνταγέςΧοιρινές μπουκιές με σάλτσα κρασιού και μπράντι

Χοιρινές μπουκιές με σάλτσα κρασιού και μπράντι

Γιορτινή συνταγή για ρεβεγιόν με την Παρέα σας ή την οικογένεια σας

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινό σε μπουκιές

  • 3 κουταλιές της σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ

  • 1 κούπα νερό

  • 1 κουτ. σούπας σόγια σος

  • 1 κοφτή κουτ. σούπας ζάχαρη

  • 2 κουτ. σούπας ξηρό άσπρο κρασί

  • 2 κουτ. σούπας μπράντι

  • 2 κουτ. σούπας λάδι

  • 2 μικρά κρεμμύδια

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πασπαλίζετε τις μπουκιές με τις 2 κουταλιές της σούπας  Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι για 3-4 λεπτά. Τα βάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί και τα διατηρείτε ζεστά. Σε ένα μπολ βάζετε το νερό και διαλύετε το υπόλοιπο κορν φλάουρ. Προσθέτετε τη σόγια σος, τη ζάχαρη, το κρασί και το μπράντι.

  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τις 2 κουταλιές της σούπας λάδι και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο. Αφού μαραθούν, προσθέτετε το μίγμα της σάλτσας που ετοιμάσατε και αφήνετε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας. Προσθέτετε το κρέας και τα μαγειρεύτε για λίγο όλα μαζί.

  3. Αν θέλετε πιο παχύρρευστη τη σάλτσα μπορείτε να διαλύσετε σε λίγο κρύο νερό, ακόμη μια κουταλιά της σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ και να τη προσθέσετε στο κατσαρολάκι, αφήνοντας πάλι να πάρει βράση. Σερβίρετε το χοιρινό συνοδεύοντάς το με ρύζι.

Συμβουλή

Για να μείνουν ζουμερά και να μη στεγνώσουν οι χοιρινές μπουκιές, όταν τις τηγανίζετε δεν πρέπει να τις τσιμπάτε με το πιρούνι, αλλά να τις γυρίζετε με μια σπάτουλα.

Πηγή icookgreek

7,737ΥποστηρικτέςΚάντε Like
806ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
419ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλή άρθρα

spot_img