Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας. Καθαρίζουμε τις πατάτες τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια . Πλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια .
Βάζουμε το χταπόδι με τις πατάτες σε ταψί και αφού αλατοπιπερόσουμε πασπαλίζουμε με την ρίγανη, το θυμάρι και περιχύνουμε το φαγητό με το κρασί και το λάδι .
Ψήνουμε το φαγητό μας για μια ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι μας και σερβίρουμε. Καλή σας όρεξη.
Συστατικά (για 4 άτομα)
- 1 κιλό χταπόδι
- 1 κιλό πατάτες
- 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
- 200 ml. ελαιόλαδο
- ρίγανη
- θυμάρι
- αλάτι-πιπέρι
Πηγή: thefoodproject