Όσο παράξενο και να σας ακούγεται πιστέψτε μας είναι πραγματικότητα. Το συγκεκριμένο το συναντάμε σε κινέζικα εστιατόρια και είναι μια πρωτότυπη συνταγή που λίγοι γνωρίζουν.
Υλικά που θα χρειαστούμε:
- παγωτό βανίλια ή σοκολάτα
- 2 αυγά
- 1 βανίλια
- 1 κούπα αλεύρι
- 1 φάκελλος τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση συνταγής:
Χτυπάμε τα αυγά με την βανίλια ώστε να γίνουν κουρκούτι. Χρησιμοποιούμε το σκεύος σερβιρίσματος παγωτού ώστε να βγάλουμε μπάλες. Μια-μια τις βουτάμε πρώτα στο αλεύρι έπειτα στο κουρκούτι και στο τέλος στην τριμμένη φρυγανιά.
Βάζουμε τις μπάλες παγωτού σε ένα σκεύος και το αποθηκεύουμε πάλι στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.
Μόλις κάψει το λάδι στην φριτέζα, βγάζουμε τις μπάλες παγωτού από την κατάψυξη και τις βουτάμε μέσα,τόσο όσο απλώς να ροδίσει το κουρκούτι.
Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με σιρόπι φράουλας ή σοκολάτας ή ζεστή λιωμένη σοκολάτα.
Πηγή | syntages