Τη δική της απάντηση εξέδωσε η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» με αφορμή δημοσιεύματα που έκαναν λόγο, ότι χρωστά χρήματα στην Εμπορική Τράπεζα, στην ΑΤΕ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Η εταιρία στην ανακοίνωση τονίζει μεταξύ άλλων,
πως «η νέα Διοίκηση, με την ανάληψη των καθηκόντων της τον Μάρτιο του 2010, ξεκίνησε με εντατικούς ρυθμούς την εφαρμογή πολυεπίπεδου προγράμματος εξοικονόμησης πόρων, εξυγίανσης και ανάπτυξης της Εταιρείας. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, εντάσσεται και η διαχείριση του υψηλού δανεισμού, στην κατεύθυνση της τήρησης των συμβατικών δεσμεύσεων, τις οποίες η Εταιρεία έχει αναλάβει έναντι των Δανειστριών Τραπεζών και της σταδιακής αποπληρωμής του».
Παράλληλα, σημειώνει, ότι «με την Εμπορική Τράπεζα η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» έχει συνάψει Σύμβαση Πίστωσης σε Ανοιχτό Αλληλόχρεο Λογαριασμό. Στην εν λόγω Τράπεζα και στο χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο του 2010 έως τον Ιούλιο 2010, έναντι δανείου ποσού 170 εκ. ευρώ, η Εταιρεία έχει καταβάλει ποσό 40 εκ. ευρώ. Για το υπόλοιπο ποσό του δανείου ύψους 130 εκ. ευρώ η Εταιρεία ευρίσκεται σε διαδικασία τελικών διαπραγματεύσεων με την Εμπορική Τράπεζα, όσον αφορά την οριστικοποίηση του προγράμματος αποπληρωμής του μέσα στα επόμενα δύο χρόνια».
Πηγή: Εφημερίδα ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ




