Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσπρωτίας - Απεργία την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι, Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού  Κέντρου Θεσπρωτίας στην συνεδρίαση που πραγματοποίησε στις 4 Γενάρη 2017 αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, που θα περιέχει εκατοντάδες αντεργατικά μέτρα και ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή για το κλείσιμο της «3ης αξιολόγησης», με τους συνεταίρους της, το ΔΝΤ, την ΕΕ.

Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα περιλαμβάνει και το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία. Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει στο «γύψο» τους αγώνες και τη δράση των συνδικάτων.

Η ψήφιση της τροπολογίας, για την αυτόφωρη διαδικασία όσων αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, δίνει τη σκυτάλη στο χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας και ανοίγει δρόμο για τη ψήφιση των νέων αντεργατικών μέτρων.

Όσο και αν ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι υπάρχει «φως στο τούνελ» για το λαό, η πραγματικότητα τη διαψεύδει. Οι σχεδιασμοί της για το χτύπημα της απεργίας επιβεβαιώνουν τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Όλοι αυτοί απαιτούν σιγή στους χώρους δουλειάς για να μπορούν να εδραιώσουν και να μεγαλώνουν την κερδοφορία τους.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, αποκαλύφθηκε για ακόμα μια φορά η σύμπνοια και ο κοινός βηματισμός του μαύρο μετώπου κυβέρνησης-εργοδοσίας αλλά και των κομμάτων που έχουν ψηφίσει με χέρια και με πόδια όλα τα μνημόνια, των δυνάμεών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ), που αποτελούν τον πιο εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος. Οι δυνάμεις αυτές απέρριψαν με μια φωνή την πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση, όταν η κυβέρνηση φέρει για ψήφιση το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της 3ης "αξιολόγησης", που παράλληλα βάζει στο γύψο το δικαίωμα στην απεργία.

Καλούμε τα σωματεία και  όλους τους εργαζόμενους του Νομού να πάρουν απόφαση και να οργανώσουν την απεργία σε όλους τους εργασιακούς χώρους.

Να ενισχύσουν τον αγώνα, τη δράση και τις πρωτοβουλίες στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς. Να ενισχύσουν τις μαζικές διαδικασίες, τις Γενικές τους Συνελεύσεις, τις συσκέψεις, τις συγκεντρώσεις.

Κάθε τόπος δουλειάς να γίνει πυρήνας δράσης και αντίστασης, ώστε όχι μόνο να μην περάσουν οι νέες ανατροπές, αλλά και με την πάλη μας οι προηγούμενες να καταργηθούν.

Κανένας εργάτης, κανένας άνεργος δεν πρέπει να ξεγελαστεί, να πιστέψει ότι η επίθεση θα σταματήσει, ότι θα την ανακόψει κάποιος άλλος πέρα από εμάς. Μόνο η οργανωμένη πάλη και ο διεκδικητικός αγώνας του εργαζόμενου λαού, μπορεί να ανατρέψει αυτή την κατάσταση.

Θα απαντήσουμε μαζικά, αποφασιστικά και στην πράξη θα τσακίσουμε τους αντεργατικούς σχεδιασμούς και τους νόμους που βάζουν τη ζωή μας στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

(1 Ψήφος)

Ιερός Ναός Αγίου Μηνά Κεστρίνη - Εκδήλωση για το Πάσχα 2018 https://t.co/mU1I7tLpsz
Περιφέρεια Ηπείρου: Οδηγίες για τις αγορές του Πάσχα 2018 https://t.co/Geb0KtnyII