Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Επισήμανση μεθόδου εξαπάτησης μέσω Internet

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας εφιστά την προσοχή στις επιχειρήσεις του νομού μας, στις ενδεχόμενες αγορές τους από εταιρείες του εξωτερικού και ιδιαίτερα διαδικτυακά, καθώς πολλοί επιτήδειοι καταχρώνται την επωνυμία μεγάλων εταιρειών και επιχειρούν να εξαπατήσουν πελάτες, προβαίνοντας σε πωλήσεις προϊόντων, τα οποία δε σκοπεύουν να αποστείλουν.

Σε συνέχεια της ανωτέρω επισήμανσης το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι στα πλαίσια των ανταποδοτικών του υπηρεσιών προς τα Τακτικά του Μέλη και σε συνάρτηση με τον ρόλο που επιτελεί για την προστασία τους, αξιοποίησε την γνώση και την εμπειρία του σε θέματα διακρατικών συνεργασιών και ενήργησε καίρια αποτρέποντας, για μία ακόμη φορά, απάτη σε βάρος επιχείρησης του Νομού μας.

Έπειτα από ενημέρωση που έλαβε από Τακτικό Μέλος του για τον έλεγχο της αξιοπιστίας εταιρείας του Ηνωμένου Βασιλείου από την οποία επρόκειτο να προμηθευτεί μεταφορικό μέσο, προέβη σε κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων για την διερεύνηση του ζητήματος.

Από τον έλεγχο του προτιμολογίου που είχε χορηγηθεί στο Μέλος μας, διαπιστώθηκε ασυμφωνία των στοιχείων τιμολόγησης και των στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (ιδιαίτερα σημαντικό πεδίο που θα πρέπει να δίνεται μεγάλη προσοχή), και στην συνέχεια σε συνεργασία με την αντίστοιχη Υπηρεσία ΓΕΜΗ του Ηνωμένου Βασιλείου και πολύ περισσότερο την πολύτιμη συνεργασία του Γραφείου ΟΕΥ της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Λονδίνο, επιβεβαιώσαμε ότι πρόκειται για περίπτωση απάτης, αποτρέποντας την  οικονομική απώλεια του μέλους.

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, με την δημοσίευση της επισήμανσης του κινδύνου απάτης για την ευαισθητοποίηση σας, με την αναφορά της ανωτέρω ενδεικτικής περίπτωσης, επιθυμεί παράλληλα να κάνει γνωστό ότι τα Τακτικά Μέλη του, πέραν του πλήθους των υπηρεσιών που απολαμβάνουν, μπορούν επιπλέον να αισθάνονται ότι έχουν στο πλευρό τους έναν αξιόπιστο σύμμαχο για τις διακρατικές τους συνεργασίες.

Εκ της Διοικήσεως

Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Ηγουμενίτσα: Βρέθηκε ο οδηγός του θανατηφόρου τροχαίου με παράσυρση πεζού και εγκατάλειψη https://t.co/ZTLYnrMKty
Ενημερωτική εκδήλωση στην Παραμυθιά με θέμα "Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης" https://t.co/YagjvYjHPc