Ενημέρωση από τον Πρόεδρο και Δ/νων Σύμβουλου του Ο.Λ.ΗΓ. κ. Νταή κατά την επίσκεψη του υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Ζάψα

Τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Ζάψα ο οποίος επισκέφθηκε το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με κλιμάκιο στελεχών του συνδυασμού «Το Κοινό Των Ηπειρωτών», υποδέχθηκε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΗΓ. κ. Ανδρέας Νταής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας και κατά τη διάρκεια αυτής συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις δράσεις που υλοποιεί την τρέχουσα περίοδο ο Οργανισμός Λιμένος. Η συζήτηση εστιάστηκε στην πορεία των έργων αναβάθμισης και επέκτασης του Λιμένα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νταής ενημέρωσε για την πορεία των έργων της Β΄ Φάσης και τόνισε ότι πλέον το μεγαλύτερο κομμάτι αυτών είναι λειτουργικό, καθώς και για την απρόσκοπτη πρόοδο των εργασιών της Γ1 Φάσης.  Τόνισε τον σημαντικό ρόλο του Λιμένα Ηγουμενίτσας ως κρίκο στην μεταφορική αλυσίδα που ισχυροποιεί την Ήπειρο σε σχέση με τη θέση της ως πύλη εισόδου με την Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Μέσα από την αναβάθμιση του οδικού δικτύου, όπως αυτό διαμορφώνεται πλέον  σε ένα σύγχρονο και ασφαλές με την πρόσφατη ολοκλήρωση της Ιόνιας  Οδού και συνδυαστικά με την Εγνατία Οδό επιτυγχάνουμε ταχύτητα, ασφάλεια και κατ’ επέκταση ποιότητα υπηρεσιών. Ο κ. Νταής ενημέρωσε για την πρόσφατη έγκριση της δημοπράτησης του για την αποπεράτωση του Τερματικού Σταθμού Τ3, για τις δράσεις που αφορούν την αναβάθμιση των υποδομών για την προώθηση και ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος, όπως η κατασκευή της μαρίνα στην Ηγουμενίτσας και τα τουριστικά καταφύγια Συβότων και Πλαταρίας, καθώς και των υποδομών υδατοδρομίου και ένταξής αυτού στην ευρύτερη προσπάθεια δημιουργίας ενός δικτύου υδατοδρομίων στην περιοχή του Ιονίου. Ξεχωριστό κομμάτι απετέλεσε η κατασκευή του Εμπορευματικού Κέντρου/ Επιχειρηματικού Πάρκου Ηγουμενίτσας. Ένα σημείο στο οποίο επικεντρώθηκε επίσης ο κ. Νταής, είναι οι δράσεις συνεργασία και εξωστρέφειας, τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε όμορα λιμάνια της Ιταλίας αλλά και της μακροπεριφέρειας της Αδριατικής.

Μέσα από ανταλλαγή απόψεων ο κ. Ζάψας επεσήμανε ότι «Το Κοινό των Ηπειρωτών» έχει ψηλά στην προγραμματική του ατζέντα το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και θα αφιερώσει ξεχωριστό κεφάλαιο σ’ αυτό και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι ένα στολίδι για την Ήπειρο. Σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες υποδομές, όπως οι οδικοί άξονες της Εγνατίας και της Ιόνιας Οδού και το τρένο, μπορούμε να σχεδιάσουμε πάνω σε καλύτερες βάσεις την επόμενη μέρα και την ανάπτυξη της περιφέρειας μας».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ροή Ειδήσεων

Τελευταία Tweets

Πάνω από 2.400.000€ για έργα στην Ήπειρο και τίποτα για τον Νομό Θεσπρωτίας https://t.co/oTrNWPNv3Z
Ναι και από τον Γιώργο Ζάψα για το Debate της ΕΡΤ https://t.co/xN44xMYZ0w
Ο Σπύρος Ριζόπουλος αποδέχθηκε πρόταση της ΕΡΤ για debate με τον Καχριμάνη https://t.co/O6fqxkHpis
Follow e-igoumenitsa news on Twitter

IMAGE GALLERY

Ναι και από τον Γιώργο Ζάψα για το Debate της ΕΡΤ

Πάνω από 2.400.000€ για έργα στην Ήπειρο και τίποτα για τον Νομό Θεσπρωτίας

Ο Σπύρος Ριζόπουλος αποδέχθηκε πρόταση της ΕΡΤ για debate με τον Καχριμάνη

Περιφέρεια Ηπείρου: Χρήσιμες οδηγίες για τις Πασχαλινές αγορές

Ευχές για το Πάσχα από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου

Παρουσίασε τους 11 υποψήφιους των Οριζόντων Ηπείρου στην Π.Ε. Θεσπρωτίας ο Σπύρος Ριζόπουλος

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ για την 1η Μαΐου

Πρόγραμμα Εορτασμού της επετείου της ημέρας λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου στη Δ.Κ. Γραικοχωρίου Ηγουμενίτσας

Παρουσίαση του συνδυασμού «Δύναμη Προοπτικής» του Ιωάννη Λώλου + ΦΩΤΟ video

© 2018 e-igoumenitsa.gr. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.