Βασίλης Γιόγιακας: Ερώτηση για το επίδομα παραμεθορίου των ένστολων Θεσπρωτίας

Β. Γιόγιακας: «Θα δοθεί το επίδομα παραμεθορίου στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές των νομών Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Κέρκυρας;»

Εάν θα δοθεί το επίδομα παραμεθορίου στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές των νομών Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Κέρκυρας ρωτά ο Βασίλης Γιόγιακας τους συναρμόδιους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών και Οικονομικών. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας ζητεί μεταξύ άλλων να πληροφορηθεί γιατί οι παραμεθόριες περιοχές των παραπάνω νομών εξαιρέθηκαν από το σχετικό επίδομα και γιατί στην περίπτωση αυτή δεν ισχύουν οι ίδιοι γεωγραφικοί προσδιορισμοί των παραμεθόριων περιοχών που ισχύουν για την χορήγηση του αντίστοιχου επιδόματος στους δημοσίους υπαλλήλους. Σημειώνει επίσης ότι στις συνοριακές περιοχές των νομών Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Κέρκυρας λαμβάνουν χώρα καθημερινά επιχειρήσεις των τοπικών Λιμενικών και Αστυνομικών Αρχών για την αποτροπή του λαθρεμπορίου και της διακίνησης παράνομων ναρκωτικών ουσιών. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:


Προς τους: κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Υπουργό Εσωτερικών, κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Καταβολή επιδόματος παραμεθορίου στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές των νομών Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Κέρκυρας»

Με την περ. Ε' του άρθρου 127 του Ν. 4472/2017 θεσπίζεται μηναίο επίδομα για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) που υπηρετεί ή είναι αποσπασμένο στους νομούς Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσων, καθώς και στο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετεί ή είναι αποσπασμένο στη Σκύρο. Αναφερόμενος στη θέσπιση του παραπάνω επιδόματος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας το είχε χαρακτηρίσει «επίδομα παραμεθορίου» (συνεδρίαση ΡΚΒ', 18/5/2017). Για τη χορήγηση ωστόσο του επιδόματος αυτού δε λαμβάνονται υπόψη οι ίδιοι γεωγραφικοί προσδιορισμοί των παραμεθόριων περιοχών που ισχύουν για τη χορήγηση επιδόματος παραμεθόριων - απομακρυσμένων περιοχών στους δημόσιους υπαλλήλους σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 19 του Ν. 4354/2017 και στην περίπτωση ιδ' της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/1994, όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει. Αποτέλεσμα αυτού είναι το επίδομα της περ. Ε' του άρθρου 127 του Ν. 4472/2017 να αφορά ορισμένες μόνο από τις παραμεθόριες περιοχές της χώρας, εξαιρώντας έτσι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές των νομών Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Κερκύρας.

Σημειώνεται ότι στις παραμεθόριες περιοχές των αμέσως παραπάνω νομών λαμβάνουν χώρα καθημερινά επιχειρήσεις των τοπικών Λιμενικών και Αστυνομικών Αρχών για την αποτροπή του λαθρεμπορίου και της διακίνησης παράνομων ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία προς την Ελλάδα και κατ' επέκταση προς την Ε.Ε..

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  *   Γιατί εξαιρέθηκαν από το επίδομα του άρθρου 127 περ. Ε' του Ν. 4472/2017 οι παραμεθόριες περιοχές των νομών Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Κέρκυρας,
  *   Γιατί δεν ισχύουν οι ίδιοι γεωγραφικοί προσδιορισμοί των παραμεθόριων περιοχών που ισχύουν για την χορήγηση του αντίστοιχου επιδόματος στους δημοσίους υπαλλήλους,
  *   Τι προτίθενται να πράξουν για την ένταξη στους δικαιούχους του επιδόματος του άρθρου 127 περ. Ε' του Ν. 4472/2017 των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές των νομών Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Κέρκυρας.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ροή Ειδήσεων

Τελευταία Tweets

https://t.co/2UMNQX0zMs
Ιωάννινα: Αλλοδαπές προσπάθησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήση εξωτερικού https://t.co/qdkKQnwM2x
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Επισήμανση μεθόδου εξαπάτησης μέσω Internet https://t.co/rI3NzbnKsk
Follow e-igoumenitsa news on Twitter

IMAGE GALLERY

Αγιασμός στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Ηγουμενίτσα: Cocktail βραδιά αύριο 21/06/2018 στο Moshi

Νέο VIDEO του «Αυγολέμονου» προκαλεί χαμό στο διαδίκτυο!

Διακοπές ρεύματος 21 Ιουνίου σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτες - Δείτε τις περιοχές

Το σπίτι της Ρένας: Ευχαριστήρια επιστολή προς τους καθηγητές του κοινωνικού φροντιστηρίου

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 24χρονου αλλοδαπού με πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 35χρονου για πώληση ναρκωτικών ουσιών

Πανελλήνια ομοσπονδία πολιτιστικών συλλόγων Μακεδόνων: Ανακοίνωση για το ΠΙΣΟΔΕΡΙ

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Επισήμανση μεθόδου εξαπάτησης μέσω Internet

Please publish modules in offcanvas position.