Δήλωση του Προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου για την υπογραφή της σύμβασης για την μονάδα ΑΣΑ Ηπείρου

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος μετά την υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Εγκατάσταση Επεξεργασία Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου» προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Ως Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί στις 21 Ιουλίου 2017 υπεγράφη η σύμβαση, με την οποία ανατέθηκε η υλοποίηση του έργου «Εγκατάσταση Επεξεργασία Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου» (Μονάδα ΑΣΑ) από την Περιφέρεια Ηπείρου στην Αειφορική Ηπείρου Μ.Α.Ε.Ε.Σ. Έτσι ένας οραματικός στόχος του Αυτοδιοικητικού Κόσμου της Ηπείρου με την υπογραφή της εν λόγω σύμβασης βαίνει προς την υλοποίησή του.

Γι’ αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια όλους όσους συνέβαλαν σε αυτήν την εξέλιξη, ξεκινώντας από τους συναδέλφους Δημάρχους, τους Προέδρους των ΦοΔΣΑ, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και φυσικά τον Περιφερειάρχη της  Περιφέρεια Ηπείρου κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην Αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων, κα Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου να υπογραφή σήμερα η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία.  

Για να έχουμε όμως ολοκληρωμένα αποτελέσματα στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων, πρέπει άμεσα και στα πλαίσια του ΕΣΔΑ και του ΠΕΣΔΑ Ηπείρου να ολοκληρωθούν και τα υπόλοιπα έργα που προβλέπονται από τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Απορριμμάτων όπως:

  • οι σταθμοί μεταφόρτωσης,
  • τα πράσινα σημεία,
  • οι μονάδες κομποστοποίησης και
  • η μετατροπή των ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ.

Επίσης πρέπει να ενισχυθεί η διαλογή στην πηγή των ανακυκλώσιμων και των βιοαποβλήτων, η επαναχρησιμοποίησή τους, η μείωση της δημιουργίας αποβλήτων καθώς και η επεξεργασία προδιαλεγμένων οργανικών.

Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα των Δήμων, γι’ αυτό και επιστάμενα ζητάμε να διέπεται από ξεκάθαρους και σύγχρονους κανόνες.

Επιβάλλεται επομένως η πολιτεία να ξεκαθαρίσει άμεσα το ζήτημα της νομικής υπόστασης και σύνθεσης των ΦοΔΣΑ, να δώσει την δυνατότητα να στελεχωθούν με το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να μπορέσουν να υλοποιήσουν τις αναγκαίες δράσεις και υποδομές, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που θέτει ο Εθνικός Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) για μια ορθολογική και ολοκληρωμένη διαχείριση, η οποία θα επιφέρει κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη στους Δημότες μας, οι οποίοι και επωμίζονται το κόστος της όποιας διαχείρισης.»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ροή Ειδήσεων

Τελευταία Tweets

https://t.co/IxCpxkl0Jb
https://t.co/2UMNQX0zMs
Ιωάννινα: Αλλοδαπές προσπάθησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήση εξωτερικού https://t.co/qdkKQnwM2x
Follow e-igoumenitsa news on Twitter

IMAGE GALLERY

Αγιασμός στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Ηγουμενίτσα: Cocktail βραδιά αύριο 21/06/2018 στο Moshi

Νέο VIDEO του «Αυγολέμονου» προκαλεί χαμό στο διαδίκτυο!

Διακοπές ρεύματος 21 Ιουνίου σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτες - Δείτε τις περιοχές

Το σπίτι της Ρένας: Ευχαριστήρια επιστολή προς τους καθηγητές του κοινωνικού φροντιστηρίου

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 24χρονου αλλοδαπού με πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 35χρονου για πώληση ναρκωτικών ουσιών

Πανελλήνια ομοσπονδία πολιτιστικών συλλόγων Μακεδόνων: Ανακοίνωση για το ΠΙΣΟΔΕΡΙ

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Επισήμανση μεθόδου εξαπάτησης μέσω Internet

Please publish modules in offcanvas position.